RESA TILL KÅLLANDSÖ

Det ät väldigt lätt att ta sig till Lidköping och Kållandsö. Med kollektivtrafik kan du ta dig från Göteborg för under 200,- och du är framme på ca 2 timmar. Från Stockholm tar du dig med tåg och buss på 4 timmar för ca 350,-. Skulle du föredra att ta bilen så finns det gratis parkeringar runtom på hela ön.

BIL

Har du mycket packning och är flera personer som reser så kan det vara smidigare att ta bilen. Från Göteborg följer du E20 till Vara, ta väg 187 till Lidköping. När du är i Lidköping är det skyltat med bruna skyltar till Läckö Slott, när du passerar bron är du på Kållandsö. Från Stockholm tar du E18 till Örebro, sedan E20 till Götene, ta av på väg 44 mot Lidköping och följ sedan de bruna skyltarna mot Läckö Slott.

Läckö Slott och Kållandsö på google maps>>

KOLLEKTIVTRAFIK

Till Lidköping kan du ta dig med tåg och vidare ut till Kållandsö går det buss regelbundet under hela året. Vill du dig dig hela vägen till Läckö Slott går det endast busstrafik under sommaren. Om du reser från Västra Götaland kan du söka på hela resan via Västtrafiks sida. Om du kommer utanför får du först söka på SJs sida för att hitta tåg sedan Västtrafik. Är du osäker på hur du hittar en resa som passar? Hör av dig till turistbyrån här.

Västtrafik (buss & tåg)>>

SJ (tåg)>>